Teruggave energiebelasting

Teruggave energiebelasting

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: de teruggave energiebelasting. Ook wel de ecotax genoemd. Wanneer uw organisatie aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u daar aanspraak op maken. En dus geld terugvorderen. Laat u uw mogelijkheden het liefst door een externe partij uitzoeken? Schakel dan Subsidiegezocht.nl in. Wij zoeken gericht naar subsidies bij uw organisatie passen. Neem direct contact met ons op!Neem direct contact op!

Wat is de ecotax?

In Nederland wordt er milieubelasting over energie geheven. Denk aan: olie, gas en elektriciteit. Dit wordt in de volksmond ook wel de ecotax genoemd. Het doel hiervan is het verminderen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Tegelijkertijd dient de maatregel ter bevordering van het inzetten - en ontwikkelen - van duurzame oplossingen. In sommige situaties vindt de overheid het betalen ervan minder relevant. Dan is de energiebelasting terug te vorderen als teruggave.

Teruggave

Hierboven stelden wij het al: wanneer uw organisatie aan bepaalde voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een teruggave van de energiebelasting. Vaak dit gaat om 50% van het door u betaalde bedrag. Deze teruggave kan met een terugwerkende kracht van vijf jaar worden aangevraagd.

Teruggave energiebelasting


Instellingen en stichtingen

Instellingen en stichtingen kunnen in aanmerking komen voor een teruggave van de ecotax, wanneer zij: een sociale instelling zijn; instellingen van levensbeschouwelijk of religieuze aard zijn; een dorpshuis, wijkcentrum of ander multifunctioneel centrum zijn; charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen zijn; door de belastingdienst erkend zijn als ANBI-instellingen.

Zakelijke organisaties

Ook als zakelijke onderneming kunt u aanspraak maken op een gedeeltelijke teruggave van de energiebelasting. Hiervoor moet deze aan de volgende eisen voldoen: Uw organisatie is zakelijk gebruiker van een WOZ-pand; Het pand heeft meer dan 1 zakelijke gas- of elektriciteitsaansluiting; De gezamenlijke aansluitingen verbruiken samen minimaal 10.000 kWh.

Geld besparen met Subsidiegezocht.nl

De Nederlandse overheid biedt jaarlijks veel verschillende subsidies aan. Dit gebeurt in de eerste plaats om bepaalde gedragingen te bevorderen. Denk hierbij aan de teruggave van energiebelasting: de ecotax. Ook worden ze ingezet om activiteiten zonder winstoogmerk te bevorderen, zoals goede doelen en stichtingen. Om er aanspraak op te kunnen maken, moet u er eerst van de subsidie op de hoogte zijn. Daar helpt Subsidiegezocht.nl u bij. Samen ontdekken wij waar er voor uw organisatie geld te besparen valt. Denk aan de teruggave energiebelasting!

Hulp bij teruggave energiebelasting nodig?

De ecotax: u moet er maar verstand van hebben. Want wie weet kunt u - over de al betaalde energiebelasting - een teruggave aanvragen. Dat is dan natuurlijk mooi meegenomen. Heeft u zich niet in deze materie verdiept? Schakel dan de hulp van Subsidiegezocht.nl in! Dit kan door het contactformulier hiernaast in te vullen. U kunt ook bellen naar 0527 - 614 945. Dan plannen wij - desgewenst - een afspraak met u in. U vindt ons aan de Randweg 25 in Emmeloord. Heeft uw organisatie recht op een teruggave van de energiebelasting?

Zie ook subsidieadviesfondsenwervingsbureaufonsenwerving goede doelen, crowdfunding goede doelenfondsen aanvragen en fondsenwerving voor meer informatie. 


De diensten van Subsidie Gezocht worden door onze klanten beoordeeld met een 5 uit 5 op basis van 30 beoordelingen.

Laat ons contact opnemen voor meer informatie of advies:

Onze tarieven 'Helder en duidelijk'

Subsidiegezocht.nl gaat graag voor uw vereniging of stichting aan de slag. Maar u wilt natuurlijk wel waar voor uw geld. Als fondsenwerver hanteren wij daarom het no Cure no Pay-principe.

Gerealiseerde dromen

Bent u benieuwd naar welke 'dromen' Subsidigezocht.nl voor organisaties heeft weten te realiseren. Kijkt u dan snel op onze projectenpagina.