Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed DUMAVA

Is jouw maatschappelijke organisatie eigenaar van een woonzorglocatie, hospice, dorpshuis, school of kerk, dan kun je het gebouw dankzij de subsidieregeling DUMAVA met 30% subsidie verduurzamen. DUMAVA is de afkorting voor subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed. SubsidieGezocht kan jou ontzorgen bij het aanvragen van deze duurzaamheidssubsidie. Lees er hieronder meer over.

Doe de quickscan

chat icoon

‘Verduurzaam je hospice, dorphuis, school of kerk met 30% subsidie uit de regeling DUMAVA’

DUMAVA in het kort

 • Ingangsdatum: 3 oktober 2022
 •  
 • Einddatum: 31 december 2023
 •  
 • Subsidiepot: € 150 miljoen
 •  
 • Per project: € 5.000,- tot € 2,5 miljoen

 

Klik op de button hieronder voor de QuickScan van SubsidieGezocht en ontdek snel of je in aanmerking komt voor DUMAVA.

Naar de Quickscan

Hoe verduurzamen?

Met DUMAVA kun je investeren in een energieadvies en je kunt verduurzamingsmaatregelen treffen, bijvoorbeeld met zonnepanelen, isolatie, ledlampen, een groen dak of groene gevel, HR-glas, een warmtepomp of een warmte-terugwinsysteem. SubsidieGezocht kan je precies vertellen of jouw plannen in aanmerking komen voor DUMAVA. Neem contact op om je verduurzamingsmaatregelen met ons te bespreken.

Neem contact op

Voor welke gebouwen?

Een belangrijke voorwaarde om DUMAVA-subsidie te krijgen, is dat het gebouw is opgeleverd in 2012 of eerder. Jongere gebouwen komen ook in aanmerking, mits je van plan bent om het gebouw af te koppelen van de aardgasaansluiting. Zoals al eerder genoemd, moet het om maatschappelijk vastgoed gaan. Je kunt verduurzamen met 1 maatregel, maar je kunt ook meerdere maatregelen nemen of kiezen voor een compleet verduurzamingsproject.

Neem contact op

Goed om te weten:

 • Voer de verduurzamingsmaatregelen uit binnen 2 jaar na de aanvraag.
 • Voer een compleet (integraal) verduurzamingsproject binnen 3 jaar uit.
 • Ga pas een contract aan met een aannemer nadat SubsidieGezocht de DUMAVA-aanvraag heeft ingediend.
 • Je kunt geen DUMAVA-subsidie krijgen als je voor dezelfde maatregel(en) al andere subsidie hebt aangevraagd.

Hoeveel subsidie kun je krijgen?

 • Bij 1, 2 of 3 maatregelen kun je 30% DUMAVA-subsidie krijgen met een minimum van € 5000,- euro. De minimale kosten voor het uitvoeren van de maatregel(en) bedragen dan € 16.666,-.*
 • Bij een compleet (integraal) verduurzamingsproject kun je ook 30% subsidie krijgen. Het minimum subsidiebedrag is dan € 25.000,-, bij projectkosten van minimaal € 83.333,-. Je kunt maximaal € 2,5 miljoen subsidie krijgen.*
  * Behalve in subsidieaanvragen is SubsidieGezocht gespecialiseerd in fondsenwerving. Wij kunnen voor jouw organisatie fondsen werven om de overige 70% mee te financieren.
 • 50% subsidie op het opstellen van een energieadvies, DUMO-advies of ‘portefeuilleroutekaart’ dat noodzakelijk is om in aanmerking te komen voor DUMAVA-subsidie. Dit kan ook met terugwerkende kracht.

 

Tarieven SubsidieGezocht

SubsidieGezocht is een kei in fondsenwerving en het aanvragen van subsidies. Wij weten waar subsidieverstrekkers en fondsen gevoelig voor zijn en anticiperen daarop in onze aanvragen. Om jou zekerheid te geven, hanteren wij het no Cure no Pay-principe. Onderstaande bedragen betaal je alleen bij een geslaagde subsidieaanvraag.

 • SubsidieGezocht regelt jouw hele DUMAVA-aanvraag voor € 1.999,- (dit geldt voor projecten tot € 250.000,-)

Als wij daarnaast mogelijkheden zien voor aanvullende fondsenwerving dan zijn de kosten hiervoor 11% over het gerealiseerde subsidiebedrag.

Alle bedragen zijn excl. BTW

 

Kom in actie

Verduurzaam je gebouw en maak daarbij gebruik van de DUMAVA-subsidie. SubsidieGezocht helpt je met advies en het aanvragen van de subsidie. Neem contact met ons op om jouw verduurzamingswensen te bespreken.

Ja, ik wil DUMAVA-subsidie