Bezoek van Erik-Jan aan project op Sri Lanka

Bezoek van Erik-Jan aan project op Sri Lanka

afbeelding bij artikel

In de zomervakantie is collega Erik-Jan gaan backpacken op Sri Lanka. Tijdens deze reis heeft hij onder andere een project bezocht van Stichting The Talpe Temple School (Isuru), namelijk de uitbreiding van de Isuru Pre School in het plaatsje Talpe.

Talpe is tijdens de tsunami in 2004 ontzettend hard getroffen. Initiatiefnemers Eugene Bay & Matthieu Sosef waren ten tijde van de Tsunami aanwezig in Talpe en zijn door de plaatselijke bevolking gered. Een jaar na de tsunami zijn ze met goederen teruggegaan naar Talpe om mee te helpen met de wederopbouw. Maar er was een veel grotere behoefte om iets blijvend terug te doen voor de bevolking van Talpe. Dat heeft geleid tot het plan om een Pre School te bouwen voor de kinderen van Talpe.

Inmiddels gaan er nu 45 kinderen naar deze school en staan er nog 40 kinderen op de wachtlijst. Het huidige schoolgebouw kan dit aantal kinderen niet huisvesten. Daarnaast heeft de huidige Isuru Preschool onvoldoende faciliteiten en is verouderd. Dat heeft geleid tot het plan om de school uit te breiden en te verbeteren.

Subsidiegezocht.nl ondersteunt bij de fondsenwerving van het project.

Laat ons contact opnemen voor meer informatie of advies:

Contactgegevens

Subsidiegezocht.nl

Werktuigenweg 13
8304 AZ Emmeloord
(Noordoostpolder, Flevoland)

T 0527 - 614 945
E info@subsidiegezocht.nl

Peter Potter
T 06 - 101 906 76
E p.potter@subsidiegezocht.nl

Erik-Jan Koers
T 06 - 443 649 50
E e.j.koers@subsidiegezocht.nl