Groene daken provincie Flevoland

Groene daken provincie Flevoland

Vanaf nu kan je bij de provincie Flevoland subsidie aanvragen voor het vergroenen van een dak of gevel. De subsidie is bedoeld voor eigenaren en huurders van bedrijven en instellingen binnen een stad of dorp. Hier vallen ook buurthuizen en scholen onder. De provincie wil daarbij initiatieven in buurt- of wijkverband bevorderen. Gezamenlijke aanvragen kunnen daarom meer subsidie krijgen.

Klimaatverandering
Door de klimaatverandering verandert onze omgeving. De droge periodes worden droger en de natte periodes juist veel natter. De aanleg van groene daken en gevels in steden en dorpen kunnen dat positief beïnvloeden. Een groen dak is een dak met plantjes erop. Groene daken zorgen voor opslag van water en dus voor minder wateroverlast. Een groen dak of een groene gevel zorgen voor een betere isolatie, waardoor het in het huis of bedrijf in de zomer koeler blijft en in de winter juist warmer.

Hulp bij aanvragen
Het aanvragen van een subsidie bij de provincie kan complex zijn, omdat er aan veel verschillende voorwaarden voldaan moet worden en een dossier met de juiste documenten aangeleverd moet worden. Subsidiegezocht.nl kan hierbij helpen. Meer informatie over deze regeling of benieuwd of er in jouw provincie ook mogelijkheden zijn? Neem contact op met Sandra Kampen op 0527614945 of mail naar s.kampen@subsidiegezocht.nl 

“Met deze regeling stimuleren we de aanleg van groene daken en gevels in steden en dorpen. Daarmee beperken we wateroverlast. Ook kunnen we de biodiversiteit en vergroening vergroten. Bovendien levert het een mooie bijdrage aan het beperken van de CO2-uitstoot. Kortom, groen op het dak of tegen een gevel is niet alleen mooi, maar ook goed!” Aldus, gedeputeerde Cora Smelik.

Laat ons contact opnemen voor meer informatie of advies: